Celerový salát s křenem a vejci podle Boženy Tompichové
Tohle je salát, který zachutná i v chladných dnech.
Suroviny:
1 celer středně velký
3-4 vejce
1 jablko, raději nakyslejší
4 lžíce majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
citronová šťáva
špetka cukru moučky
sůl
pažitka
Postup:
- Uvaříme a vychladíme vejce.
- Celer očistíme a oloupeme, stejně tak jablko a obojí nastrouháme.
- S celerem a jablkem smícháme nastrouhaný křen a zakápneme citronem, aby suroviny nezhnědly.
- Potom přidáme nasekaná vařená vejce a lehce smícháme s majonézou, kterou jsme ochutili solí a špetičkou cukru. Povrch zdobíme sekanou pažitkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.