Karlovarská pizza
Suroviny: 500g strouhanky, 4 vejce, cibule, pažitka nebo pórek, měkký salám, sterilované houby nebo hrášek, tvrdý sýr, drcený kmín, majoránka, rajská jablíčka, česnek, tatarská omáčka, kečup, olej a hrubá mouka na vysypání plechu.
Postup: Strouhanku smícháme se třemi vejci, přidáme nakrájenou cibuli, měkký salám, sterilované houby nebo hrášek, tvrdý sýr, pažitku nebo pórek, osolíme, opepříme, dochutíme drceným kmínem a majoránkou a můžeme přidat i krájená rajská jablíčka. Potom přilijeme trochu směsi oleje s vodou. Necháme chvilku uležet. Vložíme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předehřáté trouby. Nejdříve krátce zapečeme asi na 200 stupňů, jakmile se nám na povrchu udělá kůrčička, snížíme teplotu. V hrnečku rozkvedláme 1 vejce s utřeným česnekem, tatarkou a kečupem a touto směsí potřeme kůrčičku pizzy, můžeme ještě dosypat tvrdým sýrem nebo třeba nivou a dopečeme. Podáváme na talíři ozdobené čerstvou zeleninou.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.