Karé na rožni
Suroviny: Vepřové karé, sůl, pepř, petržel, česnek, cibule, paprika, hořčice a červené víno.
Postup: Karé nakrájíme na hrubé plátky (1,5 cm), mírně naklepeme, uděláme nožem zářezy a dobře je potřeme solí, pepřem, petrželí, protlačeným česnekem a velmi jemně hořčicí. Maso naskládáme do mísy, zalijeme červeným vínem a dáme na 2-3 dny do lednice. Potom maso opečeme na rožni, popřípadě na pánvi z obou stran dokud se nám nevytvoří kůrka. Podáváme s černým chlebem nebo s brambory.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.