Kapr na zelenině
Suroviny: 8 větších nebo 12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, půl kila rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, 250g hladké mouky, půl sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, trošku tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.
Postup: Porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme předem smíchali se sladkou paprikou a opečeme je na pánvi na oleji. Potom porce vyndáme, olej necháme. Dáme do něj podusit do měkka nakrájenou cibuli, zelené papriky, citrón, rajčata, česnek, bobkové listy, nové koření, tymián a sůl. Porce kapra naklademe do pekáčku, na ně dáme zeleninovou směs a dáme do trouby prohřát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.