Kakaové řezy s tvarohovým krémem

Nemusíme vždycky dělat těžký máslový krém, někdy postačí ochucený tvaroh.

Ingredience
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku polohrubé mouky
  • tři čtvrtiny hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 1 kypřicí prášek
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vejce
  • 2 měkké tvarohy
  • 4 lžíce brusinkové marmelády, případně trochu cukru
  • tuk a mouka na plech
  • čokoládová poleva, kokosové lupínky

Postup:

  1. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. V míse smícháme obě mouky, cukr, vanilkový cukr, prášek a kakao. Vedle smícháme mléko s vejcem a olejem a tekutou směsí pak zaděláme těsto – vymícháme dohladka.
  3. Nalijeme na připravený plech a ve středně předehřáté troubě upečeme. Uděláme test špejlí. Když ji vytáhneme suchou, je upečeno.
  4. Necháme zchladnout, pak prořízneme a namažeme tvarohem, který jsme ochutili brusinkami, případně i dosladili. Přiklopíme vrchní část, přelijeme čokoládovou polevou (připravíme podle návodu) a posypeme kokosovými lupínky. Polevu necháme zatuhnout, teprve pak krájíme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.