Višňové řezy
Dobrá je i kombinace s rybízem…
Ingredience
- 175 g hladké mouky
- 2 větší vejce
- 125 g másla
- 50 g tvarohu měkkého
- 90 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- půl kypřicího prášku
- špetka soli
- náplň: 200 ml kysané smetany, 100 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, asi 50 ml mléka a 2 lžíce pudinkového prášku
- miska višní
Postup:
- Utřeme máslo s cukry, tvarohem a postupně přidáme vejce, nakonec mouku s kypřicím práškem a přidáme špetku soli.
- Malý plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme těsto a potřeme náplní. Tu připravíme následovně – v mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukry, tvaroh a zakysanou smetanu.
- Nakonec na povrch rozložíme opláchnuté a okapané višně, můžeme je předem vypeckovat, ale vyteče přitom zbytečně dost šťávy.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě, krájíme až po zchladnutí.
Související
-
Vitacitové řezy – dortíky
Můžete krájet na řezy rovnou z plechu nebo vykrájet kulaté dortíky – je to slavnostnější a můžete je ještě dozdobit ovocem.
-
Řezy s marmeládou a drobenkou
Vděčný retro moučník, ale potřebuje poctivé máslo. Křehké těsto můžete i koupit v supermarketu – hotové a vyválené na pečicím papíru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.