Višňové řezy

Dobrá je i kombinace s rybízem…

Ingredience
  • 175 g hladké mouky
  • 2 větší vejce
  • 125 g másla
  • 50 g tvarohu měkkého
  • 90 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • půl kypřicího prášku
  • špetka soli
  • náplň: 200 ml kysané smetany, 100 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, asi 50 ml mléka a 2 lžíce pudinkového prášku
  • miska višní

Postup:

  1. Utřeme máslo s cukry, tvarohem a postupně přidáme vejce, nakonec mouku s kypřicím práškem a přidáme špetku soli.
  2. Malý plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme těsto a potřeme náplní. Tu připravíme následovně – v mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukry, tvaroh a zakysanou smetanu.
  3. Nakonec na povrch rozložíme opláchnuté a okapané višně, můžeme je předem vypeckovat, ale vyteče přitom zbytečně dost šťávy.
  4. Pečeme ve středně předehřáté troubě, krájíme až po zchladnutí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.