Višňové řezy

Dobrá je i kombinace s rybízem…

Ingredience
  • 175 g hladké mouky
  • 2 větší vejce
  • 125 g másla
  • 50 g tvarohu měkkého
  • 90 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • půl kypřicího prášku
  • špetka soli
  • náplň: 200 ml kysané smetany, 100 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, asi 50 ml mléka a 2 lžíce pudinkového prášku
  • miska višní

Postup:

  1. Utřeme máslo s cukry, tvarohem a postupně přidáme vejce, nakonec mouku s kypřicím práškem a přidáme špetku soli.
  2. Malý plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme těsto a potřeme náplní. Tu připravíme následovně – v mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukry, tvaroh a zakysanou smetanu.
  3. Nakonec na povrch rozložíme opláchnuté a okapané višně, můžeme je předem vypeckovat, ale vyteče přitom zbytečně dost šťávy.
  4. Pečeme ve středně předehřáté troubě, krájíme až po zchladnutí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.