Ananasové řezy Iveta
Tenhle moučník má i lidový název: orgasmus...
Ingredience
- půlkilová konzerva ananasu
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- necelý hrnek cukru
- 2 vajíčka
- 1 kypřicí prášek
- na krém: 2 pomazánková másla, 2 vanilkové cukry a cukr moučka podle chuti (2-3 lžíce), 2 lžíce kysané smetany
- čokoládová poleva
- vlašské ořechy
- tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
- Celý kompot rozmixujeme, vmícháme cukr a vejce a nakonec vmícháme mouku s kypřicím práškem.
- Těsto vlijeme na plech, ve středně předehřáté troubě upečeme a necháme vychladnout.
- Pomazánková másla ušleháme dohladka s cukry a kysanou smetanou. Odložíme do chladu.
- Na studený korpus natřeme krém, přelijeme čokoládovou polevou – buď vcelku, nebo jen tak pocákáme a posypeme sekanými ořechy. Moučníku prospěje odležení v chladu.
Související
-
Řezy Margot
Místo tyčinky Margot můžete použít třeba kokosový suk, ale čokoládová poleva z Margot vytvoří hezký „stracciatella“ efekt.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.