Krémové řezy

Je to trochu pracnější, ale spokojenost jedlíků vám bude sladkou odměnou.

Ingredience
  • 3 vejce
  • 85 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • pár kapek vanilkového aroma
  • na náplň: 250 g mascarpone
  • 200 g šlehačky, 1 lžíce kakaa, cukr moučka podle chuti – asi 100 g
  • višňová marmeláda
  • tuk a mouka na plech nebo pečicí papír

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme postupně mouku.
  2. Polovinu těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo ho vyložíme pečicím papírem). Předem ze složeného alobalu uděláme v polovině plechu přehrádku.
  3. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao, můžeme případně naředit lžicí mléka. A nalijeme na prázdnou polovinu připraveného plechu. Ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Korpusy necháme zcela vychladnout, světlý potřeme marmeládou, na ni naneseme krém ušlehaný z mascarpone, šlehačky, cukru a kakaa a zakryjeme kakaovým korpusem.
  5. Necháme v chladu zatuhnout a pak krájíme ostrým nožem.

Související