Krémové řezy
Je to trochu pracnější, ale spokojenost jedlíků vám bude sladkou odměnou.
Ingredience
- 3 vejce
- 85 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- pár kapek vanilkového aroma
- na náplň: 250 g mascarpone
- 200 g šlehačky, 1 lžíce kakaa, cukr moučka podle chuti – asi 100 g
- višňová marmeláda
- tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem do pěny, vmícháme postupně mouku.
- Polovinu těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo ho vyložíme pečicím papírem). Předem ze složeného alobalu uděláme v polovině plechu přehrádku.
- Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao, můžeme případně naředit lžicí mléka. A nalijeme na prázdnou polovinu připraveného plechu. Ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Korpusy necháme zcela vychladnout, světlý potřeme marmeládou, na ni naneseme krém ušlehaný z mascarpone, šlehačky, cukru a kakaa a zakryjeme kakaovým korpusem.
- Necháme v chladu zatuhnout a pak krájíme ostrým nožem.
Související
-
Řezy Margot
Místo tyčinky Margot můžete použít třeba kokosový suk, ale čokoládová poleva z Margot vytvoří hezký „stracciatella“ efekt.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.