Jablečné řezy se šlehačkou
Jablka do těsta i na ozdobu.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 hrnku cukru
- půl hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 kávová lžička citronového aroma
- 2 hrnky nastrouhaných jablek
- šlehačka a 1-2 jablka na ozdobu
Postup:
- Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny, přišleháme olej, aroma a mléko.
- Postupně zašleháváme mouku s prosátým kypřicím práškem a nakonec vmícháme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Necháme zchladnout, krájíme na porce a ty před podáváním zdobíme šlehačkou a plátky jablek.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka