Jablečné řezy se šlehačkou

Jablka do těsta i na ozdobu.

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 hrnku cukru
  • půl hrnku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kávová lžička citronového aroma
  • 2 hrnky nastrouhaných jablek
  • šlehačka a 1-2 jablka na ozdobu

Postup:

  1. Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny, přišleháme olej, aroma a mléko.
  2. Postupně zašleháváme mouku s prosátým kypřicím práškem a nakonec vmícháme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka.
  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Necháme zchladnout, krájíme na porce a ty před podáváním zdobíme šlehačkou a plátky jablek.

Související