Jablečné řezy se šlehačkou
Jablka do těsta i na ozdobu.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 hrnku cukru
- půl hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 kávová lžička citronového aroma
- 2 hrnky nastrouhaných jablek
- šlehačka a 1-2 jablka na ozdobu
Postup:
- Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny, přišleháme olej, aroma a mléko.
- Postupně zašleháváme mouku s prosátým kypřicím práškem a nakonec vmícháme oloupaná hrubě nastrouhaná jablka.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Necháme zchladnout, krájíme na porce a ty před podáváním zdobíme šlehačkou a plátky jablek.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.