Jablečný perník
Zpracujete tak i méně kvalitní jablka.
Ingredience
- 400 g polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do perníku nebo kypřicí prášek a perníkové koření
- 2 lžíce kakaa
- 250 ml mléka
- 150 g cukru
- 2-3 lžíce tekutého medu
- 1 vejce
- 2 větší jablka
- špetička soli
Postup:
- Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao a špetku soli.
- Vedle smícháme mléko, cukr, med a vejce.
- Tekutou směs vlijeme do moučné směsi a vymícháme.
- Nakonec přidáme dvě oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Připravíme si je předem, aby těsto s práškem nečekalo.
- Vlijeme do pekáče nebo plechu s vyšším okrajem, který předem vyložíme pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.