Jablečný perník

Zpracujete tak i méně kvalitní jablka.

Ingredience
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do perníku nebo kypřicí prášek a perníkové koření
  • 2 lžíce kakaa
  • 250 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 2-3 lžíce tekutého medu
  • 1 vejce
  • 2 větší jablka
  • špetička soli

Postup:

  1. Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao a špetku soli.
  2. Vedle smícháme mléko, cukr, med a vejce.
  3. Tekutou směs vlijeme do moučné směsi a vymícháme.
  4. Nakonec přidáme dvě oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Připravíme si je předem, aby těsto s práškem nečekalo.
  5. Vlijeme do pekáče nebo plechu s vyšším okrajem, který předem vyložíme pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.