Jablečné řezy s pudinkem a piškoty
Trochu pracné, ale výsledek vás odmění!
Ingredience
- 2 pláty listového těsta (po 275 g)
- 3-4 jablka (podle velikosti)
- 1 vanilkový cukr
- skořice
- ½ litru mléka
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 2-3 lžíce cukru
- piškoty – dětské kulaté
Postup:
- Vykrojíme, oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka.
- Uvaříme hustý pudink z mléka, prášku a cukru.
- Jeden plát listového těsta rozbalíme a s pečicím papírem dáme na plech.
- Pokryjeme dětskými piškoty, kousek okrajů necháme volných.
- Na piškoty navrstvíme strouhaná jablka, poprášíme skořicí a vanilkovým cukrem a rovnoměrně zalijeme ještě horkým pudinkem.
- Zakryjeme druhým plátem listového těsta – bez pečicího papíru a dobře přitiskneme okraje – třeba vidličkou. Špejlí propícháme povrch a dáme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů.
- Upečeme, až těsto zezlátne a před krájením necháme dobře vystydnout.
Související
-
Vitacitové řezy – dortíky
Můžete krájet na řezy rovnou z plechu nebo vykrájet kulaté dortíky – je to slavnostnější a můžete je ještě dozdobit ovocem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.