Jablečné řezy s pudinkem a piškoty

Trochu pracné, ale výsledek vás odmění!

Ingredience
  • 2 pláty listového těsta (po 275 g)
  • 3-4 jablka (podle velikosti)
  • 1 vanilkový cukr
  • skořice
  • ½ litru mléka
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • 2-3 lžíce cukru
  • piškoty – dětské kulaté

Postup:

  1. Vykrojíme, oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka.
  2. Uvaříme hustý pudink z mléka, prášku a cukru.
  3. Jeden plát listového těsta rozbalíme a s pečicím papírem dáme na plech.
  4. Pokryjeme dětskými piškoty, kousek okrajů necháme volných.
  5. Na piškoty navrstvíme strouhaná jablka, poprášíme skořicí a vanilkovým cukrem a rovnoměrně zalijeme ještě horkým pudinkem.
  6. Zakryjeme druhým plátem listového těsta – bez pečicího papíru a dobře přitiskneme okraje – třeba vidličkou. Špejlí propícháme povrch a dáme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů.
  7. Upečeme, až těsto zezlátne a před krájením necháme dobře vystydnout.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.