Jihočeská omáčka
Suroviny: Kysané zelí, sladká paprika, pikantní klobása, sůl, pepř a kmín, jablka, ocet, cukr, smetana a trochu mouky.
Postup: Zelí pokrájíme a uvaříme do měkka, pak přidáme papriku, sůl, kmín, na kolečka nakrájenou klobásu a oloupaná a na kousky a pokrájená jablka. Chvilku dusíme až jablka změknou. Na závěr přidáme smetanu, do které jsme namíchali trochu mouky a ještě chviličku povaříme. Podáváme s bramborami.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.