Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Po vychlazení je to báječný letní dezert.
Ingredience
- jahody
- sušenky (karamelové nebo máslové)
- 1 měkký tučný tvaroh
- 1 vanilkový pudink
- 400 ml mléka
- cukr podle chuti
- čokoládová rýže nebo jiné zdobení
Postup:
- Z mléka a pudinkového prášku uvaříme tužší pudink, sladíme podle chuti a necháme zchladnout. Zakryjeme folií, aby se neutvořil škraloup, také pomůže, když povrch jemně poprášíme moučkovým cukrem.
- Pudink našleháme s tvarohem.
- Do pohárů na dno dáme rozdrobené sušenky, na ně vrstvu krému, pak na stěny přiložíme rozpůlené jahody – řeznou stranou na sklo. Prostor vyplníme rozkrájenými jahodami, zakryjeme krémem. Podle velikosti pohárů můžeme vrstvy opakovat. Končíme krémem a povrch ozdobíme jahodami a čokoládovou rýží nebo strouhanou čokoládou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.