Jahodové koláčky

Jahodová sezóna je v plném proudu.       

Ingredience
  • 1 listové těsto (275 g – už rozválené na pečicím papíře)
  • půl sáčku jahodového pudinku
  • 1 čtvrtlitr mléka
  • 1-2 lžíce cukru (podle sladkosti jahod)
  • jahody
  • cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vystydnout.
  2. Listové těsto rozkrájíme na čtverce – cca 15 kousků.
  3. Na každý čtverec dáme lžičku pudinku a na to položíme jahodu (pokud jsou velké, rozkrojíme je).
  4. Spojíme vždy dva protilehlé rohy – spoj můžeme zajistit párátkem, aby se při pečení těsto nerozlezlo.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.
  6. Upečené koláčky necháme zchladnout a ještě je poprášíme cukrem moučkou. V zimě můžeme totéž upéci s kompotovanými jahodami, můžeme i měnit druhy ovoce a kombinovat třeba s pudinkem vanilkovým.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.