Jahodové koláčky
Jahodová sezóna je v plném proudu.
Ingredience
- 1 listové těsto (275 g – už rozválené na pečicím papíře)
- půl sáčku jahodového pudinku
- 1 čtvrtlitr mléka
- 1-2 lžíce cukru (podle sladkosti jahod)
- jahody
- cukr moučka na posypání
Postup:
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vystydnout.
- Listové těsto rozkrájíme na čtverce – cca 15 kousků.
- Na každý čtverec dáme lžičku pudinku a na to položíme jahodu (pokud jsou velké, rozkrojíme je).
- Spojíme vždy dva protilehlé rohy – spoj můžeme zajistit párátkem, aby se při pečení těsto nerozlezlo.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.
- Upečené koláčky necháme zchladnout a ještě je poprášíme cukrem moučkou. V zimě můžeme totéž upéci s kompotovanými jahodami, můžeme i měnit druhy ovoce a kombinovat třeba s pudinkem vanilkovým.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.