Jahodové koláčky

Jahodová sezóna je v plném proudu.       

Ingredience
  • 1 listové těsto (275 g – už rozválené na pečicím papíře)
  • půl sáčku jahodového pudinku
  • 1 čtvrtlitr mléka
  • 1-2 lžíce cukru (podle sladkosti jahod)
  • jahody
  • cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vystydnout.
  2. Listové těsto rozkrájíme na čtverce – cca 15 kousků.
  3. Na každý čtverec dáme lžičku pudinku a na to položíme jahodu (pokud jsou velké, rozkrojíme je).
  4. Spojíme vždy dva protilehlé rohy – spoj můžeme zajistit párátkem, aby se při pečení těsto nerozlezlo.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů.
  6. Upečené koláčky necháme zchladnout a ještě je poprášíme cukrem moučkou. V zimě můžeme totéž upéci s kompotovanými jahodami, můžeme i měnit druhy ovoce a kombinovat třeba s pudinkem vanilkovým.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.