Jahodové řezy
Suroviny: 6 vajec, 180 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, na krém: 1,5 l jahod, cukr, čtvrt l vody, 2 vanilkové/jahodové pudinky,šlehačka.
Postup: Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme ve vyšším vymazaném a vysypaném plechu v mírně vyhřáté troubě. Pudinkové prášky rozmícháme ve vodě, vlijeme do rozmačkaných oslazených jahod a svaříme do husta. Ještě horkou hmotu nalijeme na upečené těsto, rovnoměrně rozetřeme, necháme vychladnout a krájíme na řezy, těsně před podáváním můžeme zdobit šlehačkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.