Hruškové řezy
Budou chutnat i s jiným druhem ovoce.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g bílého jogurtu – ne odtučněný
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 200 g ricotty, 50 ml šlehačky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 50 g cukru
- hrušky, drobenka (2 velké lžíce másla, 3 lžíce cukru, 4 lžíce hrubé mouky), mandlové lupínky
Postup:
- Nejdřív vypracujeme drobenku z másla, cukru a mouky. Vykrájíme a oloupeme hrušky a nakrájíme je na kostičky.
- Menší plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
- Na náplň smícháme tvaroh, ricottu, šlehačku, pudinkový prášek, cukr a vejce.
- Do mouky vmícháme cukr, prášek a sůl.
- V jogurtu rozkvedláme vejce a postupně vmícháme moučnou směs.
- Těsto rozprostřeme na pečicí papír na plechu, natřeme tvarohovou náplní, rovnoměrně posypeme hruškovými kostičkami, pak drobenkou a nakonec mandlovými lupínky.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě.
Související
-
Řezy s tvarohem a meruňkami
Nejlepší jsou meruňky pěkně čerstvé, ale když jich máte dost, využijte je i na moučník.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka