Hruškové řezy
Budou chutnat i s jiným druhem ovoce.
Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g bílého jogurtu – ne odtučněný
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 kypřicí prášek
- špetka soli
- Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 200 g ricotty, 50 ml šlehačky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 50 g cukru
- hrušky, drobenka (2 velké lžíce másla, 3 lžíce cukru, 4 lžíce hrubé mouky), mandlové lupínky
Postup:
- Nejdřív vypracujeme drobenku z másla, cukru a mouky. Vykrájíme a oloupeme hrušky a nakrájíme je na kostičky.
- Menší plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
- Na náplň smícháme tvaroh, ricottu, šlehačku, pudinkový prášek, cukr a vejce.
- Do mouky vmícháme cukr, prášek a sůl.
- V jogurtu rozkvedláme vejce a postupně vmícháme moučnou směs.
- Těsto rozprostřeme na pečicí papír na plechu, natřeme tvarohovou náplní, rovnoměrně posypeme hruškovými kostičkami, pak drobenkou a nakonec mandlovými lupínky.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.