Hovězí se smetanovou houbovkou

Babiččina klasika , neošiďte suroviny...

Ingredience
  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 velká lžíce másla
  • miska hub
  • 200 ml šlehačky
  • 2 lžíce kysané smetany
  • sůl
  • hladká mouka
  • pepř

Postup:

  1. Maso vcelku vaříme v osolené vodě do měkka.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, orestujeme, mírně opepříme, podlijeme vývarem z masa a udusíme do měkka, podle chuti osolíme.
  3. Omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě nebo ve studeném vývaru, v závěru přilijeme šlehačku a vmícháme kysanou smetanu a necháme chvíli vařit.
  4. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Související