Hovězí se smetanovou houbovkou

Babiččina klasika , neošiďte suroviny...

Ingredience
  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 velká lžíce másla
  • miska hub
  • 200 ml šlehačky
  • 2 lžíce kysané smetany
  • sůl
  • hladká mouka
  • pepř

Postup:

  1. Maso vcelku vaříme v osolené vodě do měkka.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, orestujeme, mírně opepříme, podlijeme vývarem z masa a udusíme do měkka, podle chuti osolíme.
  3. Omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě nebo ve studeném vývaru, v závěru přilijeme šlehačku a vmícháme kysanou smetanu a necháme chvíli vařit.
  4. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.