Hovězí se smetanovou houbovkou
Babiččina klasika , neošiďte suroviny...
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 velká lžíce másla
- miska hub
- 200 ml šlehačky
- 2 lžíce kysané smetany
- sůl
- hladká mouka
- pepř
Postup:
- Maso vcelku vaříme v osolené vodě do měkka.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, orestujeme, mírně opepříme, podlijeme vývarem z masa a udusíme do měkka, podle chuti osolíme.
- Omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě nebo ve studeném vývaru, v závěru přilijeme šlehačku a vmícháme kysanou smetanu a necháme chvíli vařit.
- Maso nakrájíme na plátky, podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.