Hovězí s rajskou omáčkou

Někdo se skořicí, někdo bez…

Ingredience
  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule a 2 lžíce másla
  • 300 g rajského protlaku a 3 lžíce kečupu
  • 4 celé pepře, 2 nová koření, 1 bobkový list
  • sůl, cukr, případně citronová šťáva, trochu mleté skořice
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • případně šálek smetany

Postup:

  1. Maso vaříme s kořením v osolené vodě do měkka.
  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přelijeme vývarem z masa a povaříme.
  3. Přidáme protlak a kečup, podle chuti i trošku skořice a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme.
  4. Chuť vyladíme citronovou šťávou a cukrem nebo zjemníme smetanou.
  5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s kynutým knedlíkem nebo s těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.