Hovězí s rajskou omáčkou
Někdo se skořicí, někdo bez…
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule a 2 lžíce másla
- 300 g rajského protlaku a 3 lžíce kečupu
- 4 celé pepře, 2 nová koření, 1 bobkový list
- sůl, cukr, případně citronová šťáva, trochu mleté skořice
- 1-2 lžíce hladké mouky
- případně šálek smetany
Postup:
- Maso vaříme s kořením v osolené vodě do měkka.
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přelijeme vývarem z masa a povaříme.
- Přidáme protlak a kečup, podle chuti i trošku skořice a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme.
- Chuť vyladíme citronovou šťávou a cukrem nebo zjemníme smetanou.
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme s kynutým knedlíkem nebo s těstovinami.
Související
-
Hovězí Stroganoff
Je to vlastně minutkově upravené hovězí maso se smetanovou omáčkou. Jednotlivé recepty se liší dalšími ingrediencemi – přidávají se žampiony, sterilovaná okurka či kapary.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.