Hovězí vývar s domácími nudlemi
Můžete samozřejmě použít i nudle kupované, ale domácí jsou domácí…
Ingredience
- 500 g hovězího žebra s masem
- 1 cibule
- 1-2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- čtvrt kapusty nebo misku růžičkové kapusty
- sůl
- 3-4 celé pepře a 2-3 nová koření
- miska domácích nudlí
- petrželka
Postup:
- Maso opláchneme a dáme vařit do osolené vody. Chceme-li mít silnější vývar, dáváme maso do studené vody, chceme-li mít lepší maso (například do omáčky), dáváme ho až do vroucí vody. Zároveň dáme do hrnce pepř, nové koření a neloupanou cibuli – slupky dodají vývaru zlatavější barvu.
- Když je maso skoro měkké, přidáme očištěnou zeleninu vcelku a dovaříme.
- Zvlášť v osolené vodě uvaříme nudle. Polévku by zakalily. Podáváme je zvlášť v misce.
- Před podáváním nakrájíme zeleninu na menší kousky, obereme a nakrájíme maso a nakonec si každý do talíře přidá nudlí podle své chuti, případně sekanou zelenou petrželku.
Související
-
Vývar – recept na zlepšení imunity
Podzim je tady a s ním zvýšené riziko nachlazení a šíření všelijakých bacilů. Osvědčeným a fungujícím pomocníkem pro zlepšení imunity jsou silné, dobré vývary. Jede...
-
Kuřecí vývar se zelím
Aneb polévka s kódem KNVK… pro ty, Kteří Neumějí Vykostit Kuře a vždycky jim na kostře zbyde dost masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka