Vývar – recept na zlepšení imunity

14. listopad 2013

Podzim je tady a s ním zvýšené riziko nachlazení a šíření všelijakých bacilů. Osvědčeným a fungujícím pomocníkem pro zlepšení imunity jsou silné, dobré vývary. Jeden tip na pořádný vývar vám nabídne knižní nakladatel Miloš Uhlíř.

V kuchyni se rozhodně neztratí. Jak sám říká, je schopen si uvařit to, co má rád – například hovězí polévku tak, jak má být – z vývaru a s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky.

A jak by měla příprava dobrého vývaru podle něj vypadat? „Vařím kosti – tři, čtyři hodiny. Přidám i kus masa, aby se to provařilo. K tomu zelenina, klasika – celer, petržel a mrkev. Pak vezmu játra, namelu je, přidám česnek, vajíčko a strouhanku, udělám knedlíčky... Pak už stačí jen česnek, sůl a pepř. Občas jsem zkoušel majoránku, ale to je zbytečný – má to být chuť hovězí polívky!“ vysvětluje Miloš Uhlíř.

Že jste také dostali chuť na vývar! Se šálkem hovězího bujónu nebo s talířem hovězí nudlové polévky s knedlíčky se zkrátka můžete bez obav vydat vstříc zimě! Dobrou chuť!

Spustit audio