Hovězí na divoko
Jako divočinu můžeme připravit i hovězí maso.
Ingredience
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 1 větší cibule
- 1 velká lžíce sádla
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky pepře
- 3 kuličky jalovce
- 3 nová koření
- trochu tymiánu
- ¼ litr piva
- sůl
Postup:
- Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na sádle.
- Maso vyndáme na teplý talíř, na sádlo dáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vrátíme maso, přidáme všechno koření, podlijeme pivem a dusíme.
- Podle potřeby přiléváme horkou vodu a udusíme do měkka.
- Podáváme s rýží nebo s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.