Hovězí na divoko
Jako divočinu můžeme připravit i hovězí maso.
Ingredience
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 1 větší cibule
- 1 velká lžíce sádla
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky pepře
- 3 kuličky jalovce
- 3 nová koření
- trochu tymiánu
- ¼ litr piva
- sůl
Postup:
- Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na sádle.
- Maso vyndáme na teplý talíř, na sádlo dáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vrátíme maso, přidáme všechno koření, podlijeme pivem a dusíme.
- Podle potřeby přiléváme horkou vodu a udusíme do měkka.
- Podáváme s rýží nebo s bramborami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová