Hovězí na divoko

Jako divočinu můžeme připravit i hovězí maso.

Ingredience
  • 4 plátky zadního hovězího masa
  • 1 větší cibule
  • 1 velká lžíce sádla
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky pepře
  • 3 kuličky jalovce
  • 3 nová koření
  • trochu tymiánu
  • ¼ litr piva
  • sůl

Postup:

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na sádle.
  2. Maso vyndáme na teplý talíř, na sádlo dáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vrátíme maso, přidáme všechno koření, podlijeme pivem a dusíme.
  3. Podle potřeby přiléváme horkou vodu a udusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.