Hovězí na divoko

Jako divočinu můžeme připravit i hovězí maso.

Ingredience
  • 4 plátky zadního hovězího masa
  • 1 větší cibule
  • 1 velká lžíce sádla
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky pepře
  • 3 kuličky jalovce
  • 3 nová koření
  • trochu tymiánu
  • ¼ litr piva
  • sůl

Postup:

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na sádle.
  2. Maso vyndáme na teplý talíř, na sádlo dáme nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vrátíme maso, přidáme všechno koření, podlijeme pivem a dusíme.
  3. Podle potřeby přiléváme horkou vodu a udusíme do měkka.
  4. Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová