Hovězí křenová roláda
Suroviny: 1kg zadního hovězího masa, 1 celé máslo, křen, cibule, 2dc smetany, 2 lžíce hladké mouky a sůl.
Postup: Maso naklepeme, osolíme. Část másla smícháme s nastrouhaným křenem a touto směsí potřeme maso. Posypeme ještě dalším křenem a zavineme jako rolku. Zašijeme ji, aby nám nevypadl křen. Na másle zpěníme cibuli, vložíme rolku a za občasného podlévání pečeme. Když je maso měkké tak ho vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme smetanou a moukou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.