Hovězí křenová roláda
Suroviny: 1kg zadního hovězího masa, 1 celé máslo, křen, cibule, 2dc smetany, 2 lžíce hladké mouky a sůl.
Postup: Maso naklepeme, osolíme. Část másla smícháme s nastrouhaným křenem a touto směsí potřeme maso. Posypeme ještě dalším křenem a zavineme jako rolku. Zašijeme ji, aby nám nevypadl křen. Na másle zpěníme cibuli, vložíme rolku a za občasného podlévání pečeme. Když je maso měkké tak ho vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme smetanou a moukou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.