Houbová polévka s krupkami

Ke cti přijde vzpomínka na loňské houbařské žně.

Ingredience
  • miska sušených hub
  • 1 mrkev
  • 1 větší brambor
  • asi třetina celeru
  • 1 cibule
  • šálek krupek
  • bylinky podle chuti
  • sůl
  • sádlo nebo máslo, petrželka, česnek

Postup:

  1. Houby namočíme přes noc nebo od rána do studené vody – asi 1,5 litru.
  2. Pak přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu, bylinky podle chuti, osolíme, přidáme šálek dobře propláchnutých krupek a uvaříme do měkka.
  3. Na talíři přidáme opět podle chuti utřený česnek, lžičku sádla nebo másla a sekanou petrželku.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.