Houbová kapsa
Houby prý pořád ještě rostou...
Ingredience
- vepřová pečeně – na 4 porce
- miska čerstvých hub nebo hrst sušených
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
Postup:
- Houby nakrájíme, pokud máme sušené, namočíme je předem přes noc do studené vody. Na másle udusíme a necháme zchladnout. Solíme a pepříme podle chuti. Když použijeme sušené houby, nálev ještě využijeme.
- Z pečeně nařízneme tenčí plátek, ale nedokrojíme, nakrojíme další plátek a ten už dokrojíme – vznikne nám „dvojlist“. Maso lehce osolíme, opepříme a naplníme udušenými houbami. Párátkem zajistíme.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, z obou stran na tom opečeme připravené kapsy a podlijeme horkou vodou. Pokud máme nálev z hub, použijeme i ten.
- Dusíme do měkka, hlídáme tekutinu.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.