Houbová kapsa

Houby prý pořád ještě rostou...

Ingredience
  • vepřová pečeně – na 4 porce
  • miska čerstvých hub nebo hrst sušených
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Houby nakrájíme, pokud máme sušené, namočíme je předem přes noc do studené vody. Na másle udusíme a necháme zchladnout. Solíme a pepříme podle chuti. Když použijeme sušené houby, nálev ještě využijeme.
  2. Z pečeně nařízneme tenčí plátek, ale nedokrojíme, nakrojíme další plátek a ten už dokrojíme – vznikne nám „dvojlist“. Maso lehce osolíme, opepříme a naplníme udušenými houbami. Párátkem zajistíme.
  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, z obou stran na tom opečeme připravené kapsy a podlijeme horkou vodou. Pokud máme nálev z hub, použijeme i ten.
  4. Dusíme do měkka, hlídáme tekutinu.
  5. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.