Houbová nádivka
Krásně využijeme sušené houby.
Ingredience
- 6-8 rohlíků den-dva starých
- 1 cibule
- miska sušených hub
- 3 vejce
- 100-150 g uzeného masa (můžeme vynechat)
- mléko, strouhanka
- máslo nebo sádlo
- sůl, pepř
Postup:
- Přes noc namočíme houby do vody.
- Druhý den nakrájenou cibuli osmahneme na 2 lžicích másla nebo sádla, přidáme namočené houby s trochou vody a nakrájené uzené maso. Udusíme, na konci podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, vmícháme houbovou směs a vejce a necháme odpočinout.
- Po hodině podle potřeby naředíme mlékem nebo zahustíme strouhankou a přemístíme do pekáčku štědře vymazaného máslem nebo sádlem.
- V předehřáté troubě upečeme do zlatova, na talíři přidáme zeleninovou oblohu.
Související
-
Nádivka s uzeným nebo Krkonošský hubník
Velikonoční nádivka pro ty, kteří (ne)mají nebo (ne)chtějí maso...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.