Houbová nádivka

Krásně využijeme sušené houby.

Ingredience
  • 6-8 rohlíků  den-dva starých
  • 1 cibule
  • miska sušených hub
  • 3 vejce
  • 100-150 g uzeného masa (můžeme vynechat)
  • mléko, strouhanka
  • máslo nebo sádlo
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Přes noc namočíme houby do vody.
  2. Druhý den nakrájenou cibuli osmahneme na 2 lžicích másla nebo sádla, přidáme namočené houby s trochou vody a nakrájené uzené maso. Udusíme, na konci podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vmícháme houbovou směs a vejce a necháme odpočinout.
  4. Po hodině podle potřeby naředíme mlékem nebo zahustíme strouhankou a přemístíme do pekáčku štědře vymazaného máslem nebo sádlem.
  5. V předehřáté troubě upečeme do zlatova, na talíři přidáme zeleninovou oblohu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.