Houbová nádivka
Krásně využijeme sušené houby.
Ingredience
- 6-8 rohlíků den-dva starých
- 1 cibule
- miska sušených hub
- 3 vejce
- 100-150 g uzeného masa (můžeme vynechat)
- mléko, strouhanka
- máslo nebo sádlo
- sůl, pepř
Postup:
- Přes noc namočíme houby do vody.
- Druhý den nakrájenou cibuli osmahneme na 2 lžicích másla nebo sádla, přidáme namočené houby s trochou vody a nakrájené uzené maso. Udusíme, na konci podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, vmícháme houbovou směs a vejce a necháme odpočinout.
- Po hodině podle potřeby naředíme mlékem nebo zahustíme strouhankou a přemístíme do pekáčku štědře vymazaného máslem nebo sádlem.
- V předehřáté troubě upečeme do zlatova, na talíři přidáme zeleninovou oblohu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.