Hokkaido polévka s kokosovým mlékem
Polévky z hokkaido dýně už mají spoustu variant.
Ingredience
- 1 menší hokkaido dýně
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 165 ml kokosového mléka
- zázvor
- chilli
- sůl
Postup:
- Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pak nakrájenou kořenovou zeleninu a zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme zázvorem (nastrouhaným čerstvým nebo mletým sušeným) a mletým chilli.
- Uvaříme do měkka, rozmixujeme, přivedeme k varu, vlijeme kokosové mléko a krátce povaříme.
- Na talíři zdobíme nasucho opraženými dýňovými semínky.
Související
-
Hokkaido v remosce podle Boženy Tompichové
Tahle oranžová dýně se v české kuchyni náramně dobře uchytila!
-
Mramorové hokkaido řezy
Oranžové hokkaido dýně vzaly české zahrádky i kuchyně útokem – stejně jako před lety cukíny. A se stejně velkým, ne-li dokonce větším úspěchem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.