Halibut s česnekem

Suroviny: 4 filety halibuta bez kůže. Marináda: 6 stroužků česneku nahrubo nakrájeného, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 lžička čerstvých lístků koriandru, 3 lžíce cukru, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce suchého cherry, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku hrubé soli a 1 lžičku mletého černého pepře.

Postup: Rybí maso opláchneme a osušíme. Česnek, koriandr, zázvor a cukr roztlučeme paličkou v hmoždíři nebo umeleme. Pak vmícháme sojovou omáčku, olej, sůl a pepř. Marinádu pak lžící naneseme na obě strany filetů, přikryjeme fólií a necháme nejméně 30 minut uležet v lednici. Během marinování rybu alespoň 2x otočíme. Pak rozpálíme gril a rybu grilujeme z každé strany tak 4-6 minut a při každém otáčení rybu znovu potřeme marinádou.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.