Grilovaný sýr halloumi

Nemusí se grilovat jen maso nebo uzenina…   

Ingredience
  • sýr halloumi
  • zelenina vhodná na grilování – papriky, cuketa, rajčata…
  • kysaná smetana
  • sůl
  • česnek, případně bylinky

Postup:

  1. Sýr nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
  2. Zeleninu opláchneme a nakrájíme na plátky vhodné ke grilování.
  3. Kysanou smetany podle chuti osolíme, přidáme utřený nebo prolisovaný česnek případně bylinky podle chuti a promícháme.
  4. Nejdřív dáme na gril sýr, po chvíli přidáme zeleninu a ugrilujeme. Pokud máme gril kontaktní, nemusíme obracet.
  5. Podáváme s dipem a kouskem pečiva.

Související

  • Salát s uzeným halloumi

    Sýr halloumi zná řecká a turecká kuchyně – tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka, dnes už ale i z mléka kravského.

  • Smažený sýr s tatarkou

    Zbytek světa nad tím kroutí hlavou, ale v Česku to patří k deseti nejoblíbenějším jídlům…

  • Grilovaný oštiepok s mangovým čatní

    Suroviny: Uzený oštiepok, 1 méně zralé mango, hrst čerstvého koriandru, šťáva z jedné limetky, trochu chilli papriky, med a olej.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.