Grilovaný sýr halloumi
Nemusí se grilovat jen maso nebo uzenina…
Ingredience
- sýr halloumi
- zelenina vhodná na grilování – papriky, cuketa, rajčata…
- kysaná smetana
- sůl
- česnek, případně bylinky
Postup:
- Sýr nakrájíme na plátky asi půl cm silné.
- Zeleninu opláchneme a nakrájíme na plátky vhodné ke grilování.
- Kysanou smetany podle chuti osolíme, přidáme utřený nebo prolisovaný česnek případně bylinky podle chuti a promícháme.
- Nejdřív dáme na gril sýr, po chvíli přidáme zeleninu a ugrilujeme. Pokud máme gril kontaktní, nemusíme obracet.
- Podáváme s dipem a kouskem pečiva.
Související
-
Salát s uzeným halloumi
Sýr halloumi zná řecká a turecká kuchyně – tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka, dnes už ale i z mléka kravského.
-
Smažený sýr s tatarkou
Zbytek světa nad tím kroutí hlavou, ale v Česku to patří k deseti nejoblíbenějším jídlům…
-
Grilovaný oštiepok s mangovým čatní
Suroviny: Uzený oštiepok, 1 méně zralé mango, hrst čerstvého koriandru, šťáva z jedné limetky, trochu chilli papriky, med a olej.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.