Frankfurtské hovězí
Pokud použijeme maso vcelku, špikujeme ho párkem, pokud použijeme plátky, přidáme párek až v závěru.
Ingredience
- 500 g hovězího zadního masa
- 1-2 nožičky párku, ideálně frankfurtského, ale může být i debrecínský
- 1 větší cibule
- 2 lžíce oleje
- 80 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletá sladká paprika
- trochu hladké mouky
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme párkem. Pokud připravujeme maso v plátcích, přidáváme nakrájený párek až v průběhu.
- Maso osolíme, opaprikujeme, potřeme utřeným česnekem a lehce poprášíme moukou. Necháme odpočinout.
- Zatím nakrájíme cibuli a slaninu, rozehřejeme olej, rozpečeme na něm slaninu a pak cibuli.
- Na tomto základu ze všech stran opečeme maso, podlijeme horkým vývarem nebo vodou, zakryjeme a pečeme do měkka.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.