Francouzské brambory a la Tuli
2kg syrových brambor, 800g točeného salámu, 12 vajec natvrdo, 3 balení zakysané smetany, 1 šlehačka, mletý pepř a sůl. Brambory, točený salám i vejce nakrájíme na kolečka. Všechny ingredience vrstvíme na pekáč, osolíme, opepříme, prolijeme zakysanou smetanou a šlehačkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu. Potom alobal sundáme a ještě 15 minut dopečeme.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka