Fenyklové pokušení a Celerové kuličky
Suroviny: 1 fenykl, 30g parmazánu, šťávu z limetky, 2 lžíce oleje a sůl.
Postup: Fenykl očistíme, rozdělíme na 2 poloviny a nakrájíme na plátky. Olej smícháme se šťávou z limetky a soli. Plátky fenyklu zalijeme touto marinádou a posypeme parmazánem.
Celerové kuličky - Suroviny a postup: Celer uvaříme v osolené vodě, nakrájíme z něj kuličky (popřípadě kostičky) a osmažíme je na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou nivu, necháme ji rozpustit, dobře promícháme a podáváme s bramborem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.