Fenyklové pokušení a Celerové kuličky
Suroviny: 1 fenykl, 30g parmazánu, šťávu z limetky, 2 lžíce oleje a sůl.
Postup: Fenykl očistíme, rozdělíme na 2 poloviny a nakrájíme na plátky. Olej smícháme se šťávou z limetky a soli. Plátky fenyklu zalijeme touto marinádou a posypeme parmazánem.
Celerové kuličky - Suroviny a postup: Celer uvaříme v osolené vodě, nakrájíme z něj kuličky (popřípadě kostičky) a osmažíme je na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou nivu, necháme ji rozpustit, dobře promícháme a podáváme s bramborem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.