Fazolový guláš se zázvorem
Suroviny: 200g červených fazolí, sezamový olej, lžička drceného kmínu, 1 lžička zázvoru, 4 cibule, 1 mrkev, kousek červené řepy, mořská sůl, 2 stroužky česneku, sójová omáčka, zelené natě pórku, kukuřičný škrob, sojová smetana.
Postup: Fazole namočíme a uvaříme doměkka. V kastrolu osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, červenou řepu, sušený zázvor, kmín, uvařené fazole a krátce podusíme. Podlijeme vývarem z fazolí a povaříme. Přidáme sójovou smetanu, kukuřičný škrob a povaříme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, česnek, zelené natě pórku a krátce povaříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.