Fazolky se slaninou

Vitamín A, vápník, hořčík a minimum kalorií – to jsou fazolkové lusky.

Suroviny:

200 g fazolkových lusků

100 g dobré slaniny

lahůdková cibulka

sůl

Postup:

  1. Lusky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Můžeme využít i fazolkové lusky mražené.
  2. Uvaříme je v osolené vodě.
  3. Na pánvičce rozpečeme nakrájenou slaninu, lusky na talíři s ní posypeme a navrch dáme ještě nakrájenou cibulkovou nať. Přidáte-li pár vařených brambor, máte kompletní jídlo.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.