Fazolky se slaninou
Vitamín A, vápník, hořčík a minimum kalorií – to jsou fazolkové lusky.
Suroviny:
200 g fazolkových lusků
100 g dobré slaniny
lahůdková cibulka
sůl
Postup:
- Lusky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Můžeme využít i fazolkové lusky mražené.
- Uvaříme je v osolené vodě.
- Na pánvičce rozpečeme nakrájenou slaninu, lusky na talíři s ní posypeme a navrch dáme ještě nakrájenou cibulkovou nať. Přidáte-li pár vařených brambor, máte kompletní jídlo.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.