Fazolky smetanové

Můžeme připravit i z mražených lusků, ale čerstvé je čerstvé...

Suroviny:

miska fazolkových lusků

1 cibule

2 lžíce másla

hladká mouka

šálek šlehačky nebo smetany na vaření

kopr

sůl

Postup:

  1. Překrájené lusky uvaříme v osolené vodě.
  2. Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou hladké mouky a osmahneme za stálého míchání na jíšku.
  3. Zalijeme vodou, rozmícháme, provaříme.
  4. Přilijeme šlehačku, podle chuti dosolíme a vložíme uvařené fazolkové lusky a nasekaný kopr.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.

Související

  • Fazolky na rajčatech

    Fazolové lusky lze připravit mnoha způsoby a ten s rajčaty jim opravdu sluší.

  • Batáty s fazolkami

    Nebojte se nových chutí, možná, že vás batáty příjemně překvapí a navíc obsahují spoustu našemu tělu užitečných látek.         

  • Hovězí maso s fazolkami

    Zase jedno jídlo, kde se můžete obejít bez další přílohy.