Fazolky smetanové
Můžeme připravit i z mražených lusků, ale čerstvé je čerstvé...
Suroviny:
miska fazolkových lusků
1 cibule
2 lžíce másla
hladká mouka
šálek šlehačky nebo smetany na vaření
kopr
sůl
Postup:
- Překrájené lusky uvaříme v osolené vodě.
- Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou hladké mouky a osmahneme za stálého míchání na jíšku.
- Zalijeme vodou, rozmícháme, provaříme.
- Přilijeme šlehačku, podle chuti dosolíme a vložíme uvařené fazolkové lusky a nasekaný kopr.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Batáty s fazolkami
Nebojte se nových chutí, možná, že vás batáty příjemně překvapí a navíc obsahují spoustu našemu tělu užitečných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.