Fazolky smetanové

Můžeme připravit i z mražených lusků, ale čerstvé je čerstvé...

Suroviny:

miska fazolkových lusků

1 cibule

2 lžíce másla

hladká mouka

šálek šlehačky nebo smetany na vaření

kopr

sůl

Postup:

  1. Překrájené lusky uvaříme v osolené vodě.
  2. Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou hladké mouky a osmahneme za stálého míchání na jíšku.
  3. Zalijeme vodou, rozmícháme, provaříme.
  4. Přilijeme šlehačku, podle chuti dosolíme a vložíme uvařené fazolkové lusky a nasekaný kopr.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.