Fazolky s česnekem a slaninou
Recept pochází ze Švýcarska, ale české chuti také může vyhovovat.
Suroviny:
půl kg fazolkových lusků
70 g anglické slaniny
3-4 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl
Postup:
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpečeme ji, pak přidáme máslo, rozehřejeme ho a vložíme překrájené fazolky.
- Osolíme, přidáme na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme a udusíme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Související
-
Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka