Fazolky s máslovou strouhankou
Z čerstvých fazolových lusků je to nejlepší.
Suroviny:
fazolové lusky
máslo
strouhanka
sůl nebo kostka slepičího bujónu
Postup:
- Lusky opláchneme, překrájíme na půlky nebo třetiny a dáme vařit do osolené vody.
- Mezitím dáme vařit brambory a na másle pěkně do zlatova osmahneme strouhanku.
- Uvařené lusky promícháme s osmahnutou strouhankou, podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a obložíme nakrájenými rajčaty.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.