Fazolky s máslovou strouhankou

Z čerstvých fazolových lusků je to nejlepší.

Suroviny:

fazolové lusky

máslo

strouhanka

sůl nebo kostka slepičího bujónu

Postup:

  1. Lusky opláchneme, překrájíme na půlky nebo třetiny a dáme vařit do osolené vody.
  2. Mezitím dáme vařit brambory a na másle pěkně do zlatova osmahneme strouhanku.
  3. Uvařené lusky promícháme s osmahnutou strouhankou, podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a obložíme nakrájenými rajčaty.

Související

  • Fazolky se strouhankou

    I bez masa to jde! Kdo nezkusil, neuvěří... 

  • Fazolky s houbami

    Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!

  • Fazolky po vídeňsku

    Procházka rakouským jídelníčkem nám je blízká – monarchie spojovala nejen národy, ale i kuchyně.