Fazolky s máslovou strouhankou
Z čerstvých fazolových lusků je to nejlepší.
Suroviny:
fazolové lusky
máslo
strouhanka
sůl nebo kostka slepičího bujónu
Postup:
- Lusky opláchneme, překrájíme na půlky nebo třetiny a dáme vařit do osolené vody.
- Mezitím dáme vařit brambory a na másle pěkně do zlatova osmahneme strouhanku.
- Uvařené lusky promícháme s osmahnutou strouhankou, podáváme s vařenými bramborami, zdobíme petrželkou a obložíme nakrájenými rajčaty.
Související
-
Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
-
Fazolky po vídeňsku
Procházka rakouským jídelníčkem nám je blízká – monarchie spojovala nejen národy, ale i kuchyně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.