Fazolky po bretaňsku
I bez masa to jde!
Suroviny:
1 balíček mražených fazolových lusků předem uvařených v osolené vodě
1 cibule
1-2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 malý rajský protlak
sůl
olej
Postup:
- Nakrájíme cibuli nadrobno a česnek na plátky a necháme zpěnit na oleji.
- Přidáme nakrájenou papriku, osolíme, pod pokličkou krátce dusíme.
- Přidáme protlak, osmahneme, přimícháme uvařené fazolky – hotovo.
Související
-
Fazolky s houbami
Fazolové lusky se seženou snáz, než čerstvé houby, ale ta kombinace stojí za trochu námahy!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.