Fazolky na bílo

Můžete využít úrodu z vlastní zahrádky nebo výrobek konzerváren či mrazíren…

Suroviny:
500 g fazolkových lusků
200 ml kysané nebo sladké smetany
asi 2 lžíce hladké mouky
sůl
4-5 brambor

Postup:

1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme.

2. Fazolky překrájíme a v osolené vodě uvaříme. Pokud máme fazolky mražené, doba varu je kratší a fazolky sterilované - stačí jen nechat přejít var, takže je dáváme až do hotové omáčky.

3. Do už takřka uvařených fazolek vmícháme hladkou mouku, předem rozkvedlanou v troše studené vody a povaříme.

4. V závěru vmícháme kysanou nebo sladkou smetanu, povaříme jen krátce a přidáme uvařené brambory. Kysanou smetanu raději předem také rozmícháme dohladka třeba se lžicí vody, aby se neutvořily hrudky.

5. Chceme-li jídlo vydatnější, můžeme přidat natvrdo uvařené vejce.