Fazole ala Ventura
Suroviny: 500g bílých fazolí, 2 středně velké mrkve, tři čtvrtiny z malé plechovky rajského protlaku, 250g točeného salámu, 200g slaniny, 3 polévkové lžíce škvarků, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku a čtyři bobkové listy.
Postup: Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je ve vodě hodinu vaříme. Potom vodu slijeme a k fazolím přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené škvarky, protlak, nadrobno nasekaný česnek a mrkev, kterou podélně rozčtvrtíme a pak z ní uděláme asi 2mm silné proužky. Stejným způsobem přidáme nakrájený salám a na kousky nakrájené plátky slaniny. Vše dobře promícháme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a za občasného promíchání vaříme. Na konci mícháme častěji aby se nám to nepřipalovalo. Asi po hodině osolíme. Jídlo je hotové, jakmile se nám některé fazole začnou rozvářet a zahušťovat omáčku.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka