Dýňová semínka jezte i při dietě. Obsahují zdravé tuky, které tělo potřebuje

29. leden 2019

Dýně obecká, nebo také tykev obecná, roste na naší planetě už tisíce let. I když jsou dýňová semínka plná tuků, jsou to zdravé tuky, které jsou pro naše tělo velmi cenné.

Dýňová semínka mají jemně ořechovou chuť a jsou velmi dobře stravitelná. Můžete je jíst nejen samotná, ale také přidat do salátu nebo do polévky. Prospívají zdraví, protože jsou plná vitamínů, minerálů, mastných kyselin, obsahují zinek, měď, železo, hořčík, fosfor, draslík i vápník.

I když jsou semínka kalorická a plná tuků, neměli byste se jim vyhýbat ani při hubnutí. Obsahují zdravé tuky, které tělo i při dietě potřebuje. Nejvhodnější jsou dýňová semínka, která nejsou pražená a solená.

Dýňová semínka

Dýňová semínka pomáhají ke zlepšení stavu vlasů, kůže a nehtů, jsou dobrá pro zdraví prostaty – olej z dýňových semínek zmírňuje obtížné močení při zvětšené prostatě, semínka dobře působí na trávení. Jako prevence na posílení zdraví vám stačí jedna kávová lžička denně.

Máte chuť na pamlsek z dýňových semínek? Stačí namočit semínka na 24 hodin do slaného nálevu, pak je scedit a nechat oschnout, poté je promíchat s olivovým olejem a dát na pečicí papír.

Troubu rozpalte na 150 °C a pečte cca 30 minut, dokud semínka nezezlátnou. Nezapomeňte je každých deset minut promíchat!

Spustit audio

Související