Dušená mrkev se sýrem
Výlet do vegetariánské kuchyně čas od času neuškodí ani masojídkům.
Ingredience
- 8 středně velkých mrkví
- 1 cibule
- 4 lžíce másla
- sůl (nebo slepičí bujónová kostka)
- kmín
- 200 g sýra na strouhání – eidam nebo výraznější gouda
- brambory
- naťová cibulka
Postup:
- Dáme vařit brambory jako přílohu.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, osolíme (nebo přidáme bujónovou kostku), okořeníme kmínem, podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
- Na talíři doplníme strouhaným sýrem a naťovou cibulkou.
Související
-
Mrkvové muffiny
Pokud nemáte speciální formu na muffiny, pečte na malém plechu jako řezy, nebo ve formě na dort.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.