Dušená mrkev se sýrem

Výlet do vegetariánské kuchyně čas od času neuškodí ani masojídkům.

Ingredience
  • 8 středně velkých mrkví
  • 1 cibule
  • 4 lžíce másla
  • sůl (nebo slepičí bujónová kostka)
  • kmín
  • 200 g sýra na strouhání – eidam nebo výraznější gouda
  • brambory
  • naťová cibulka

Postup:

  1. Dáme vařit brambory jako přílohu.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, osolíme (nebo přidáme bujónovou kostku), okořeníme kmínem, podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka.
  3. Na talíři doplníme strouhaným sýrem a naťovou cibulkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.