Domácí tvarohový termix
Suroviny: 6dc mléka, 1 a půl sáčku jahodového pudingu, 400g měkkého tvarohu, 300g drobnějších jahod, 50g krupicového cukru.
Postup: Ve 250 ml mléka rozmícháme pudingový prášek. Zbylé mléko zahřejeme na mírném ohni až k varu, potom přidáme puding a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Za občasného míchání necháme puding vychladnout. Našleháme tvaroh s cukrem a po dávkách do něj zašleháváme už vychladlý puding, aby ta směs byla dokonale hladká. Potom vše zakryjeme fólii a necháme asi 45 minut v lednici. Stranou si necháme 12 menších jahod a ostatní rozkrájíme na drobné kousky a vmícháme je do vychlazeného krému. Potom vše rozdělíme do misek a ozdobíme půlkami jahod.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.