Domácí jablečná přesnídávka

Suroviny: 2,5 kg jablek, 2 vanilkové pudinky a 250g cukru.

Postup: Jablka rozvaříme s cukrem a rozmixujeme. Připravíme si nálev. V litru vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky a nalijeme do rozmixované směsi. Za stálého míchání vše uvedeme do varu, dokud nám nevznikne tuhnoucí hmota. Tu naplníme do skleniček a sterilizujeme.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.