Čočka s klobásou a vejcem
Pro vegetariány stačí zrušit klobásu.
Ingredience
- 1 hrnek čočky
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 šunková klobása
- 2 vejce
- sůl
- ocet
- případně sterilovaná okurka
Postup:
- Čočku namočíme od rána do studené vody.
- Před vařením vodu slijeme, zalijeme čočku vodou čerstvou a dáme vařit, nesolíme.
- Cibuli rozpůlíme a drobně nakrájíme. Polovinu osmažíme na sádle, když je zlatavá, odhrneme ji stranou a na tuku opečeme podélně rozkrojenou klobásu a vejce usmažíme jako volská oka.
- Když je čočka uvařená, osolíme ji, kápneme octa a vmícháme půl drobně nakrájené syrové cibule.
- Na talíř dáme ochucenou čočku, posypeme osmaženou cibulí, přidáme volské oko a půl opečené klobásy. Můžeme doplnit sterilovanou okurkou nebo červenou řepou.
Související
-
Čočka a kroupy
Znáte to – hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den. Uvidíme, jestli to bude chytřejší, když hrách vyměníme za čočku.
-
Čočka a chorizo
Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka