Čočka s klobásou a vejcem

Pro vegetariány stačí zrušit klobásu.

Ingredience
  • 1 hrnek čočky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 šunková klobása
  • 2 vejce
  • sůl
  • ocet
  • případně sterilovaná okurka

Postup:

  1. Čočku namočíme od rána do studené vody.
  2. Před vařením vodu slijeme, zalijeme čočku vodou čerstvou a dáme vařit, nesolíme.
  3. Cibuli rozpůlíme a drobně nakrájíme. Polovinu osmažíme na sádle, když je zlatavá, odhrneme ji stranou a na tuku opečeme podélně rozkrojenou klobásu a vejce usmažíme jako volská oka.
  4. Když je čočka uvařená, osolíme ji, kápneme octa a vmícháme půl drobně nakrájené syrové cibule.
  5. Na talíř dáme ochucenou čočku, posypeme osmaženou cibulí, přidáme volské oko a půl opečené klobásy. Můžeme doplnit sterilovanou okurkou nebo červenou řepou.

    Mohlo by vás zajímat