Čočka a chorizo
Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.
Suroviny:
400 g čočky
200 g choriza
3 lžíce oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
2 plátky slaniny
1 bobkový list
sůl
Postup:
1. Čočku na dvě hodiny namočíme do studené vody.
2. Na lžíci oleje osmahneme plátky česneku, proužky papriky a 1 nakrájenou cibuli jen do sklovita.
3. Přidáme scezenou čočku, bobkový list a lžíci oleje, zalijeme vodou a dusíme, až je čočka měkká.
4. Mezitím na poslední lžíci oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, kolečka choriza a druhou nakrájenou cibuli – tentokrát do zlatova.
5. Do hotové směsi zamícháme čočku, přidáme nakrájené rajče, podle chuti dosolíme a zhruba 5 minut ještě společně dodusíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka