Čočka a chorizo

Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.

Suroviny:
400 g čočky
200 g choriza
3 lžíce oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
2 plátky slaniny
1 bobkový list
sůl

Postup:

1. Čočku na dvě hodiny namočíme do studené vody.

2. Na lžíci oleje osmahneme plátky česneku, proužky papriky a 1 nakrájenou cibuli jen do sklovita.

3. Přidáme scezenou čočku, bobkový list a lžíci oleje, zalijeme vodou a dusíme, až je čočka měkká.

4. Mezitím na poslední lžíci oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, kolečka choriza a druhou nakrájenou cibuli – tentokrát do zlatova.

5. Do hotové směsi zamícháme čočku, přidáme nakrájené rajče, podle chuti dosolíme a zhruba 5 minut ještě společně dodusíme.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.