Čočka a chorizo
Chorizo je španělský sušený salám z vepřového masa se silnou dávkou česneku a papriky.
Suroviny:
400 g čočky
200 g choriza
3 lžíce oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
2 plátky slaniny
1 bobkový list
sůl
Postup:
1. Čočku na dvě hodiny namočíme do studené vody.
2. Na lžíci oleje osmahneme plátky česneku, proužky papriky a 1 nakrájenou cibuli jen do sklovita.
3. Přidáme scezenou čočku, bobkový list a lžíci oleje, zalijeme vodou a dusíme, až je čočka měkká.
4. Mezitím na poslední lžíci oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, kolečka choriza a druhou nakrájenou cibuli – tentokrát do zlatova.
5. Do hotové směsi zamícháme čočku, přidáme nakrájené rajče, podle chuti dosolíme a zhruba 5 minut ještě společně dodusíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.