Čína po česku
Číňan by asi zas jednou zíral…
Suroviny:
500 g vepřového plecka nebo kýty nebo kuřecího masa
kořenící směs ČÍNA
zelená část pórku
1-2 červené papriky
2 lžíce sádla
Postup:
- Maso nakrájíme na menší kousky, zprudka osmahneme na sádle, poprášíme kořenící směsí, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
- V závěru přidáme na kostičky nakrájené papriky a na půlkolečka nakrájený pórek a krátce podusíme, zelenina by měla křupnout.
- Podáváme s rýží, maso není potřeba solit, soli je dost v kořenící směsi.
Související
-
„Svejžužu“ aneb další „čína po česku“
Suroviny: 30-40 dkg libového vepřového masa, 2 lžičky solamylu, 2 lžičky karí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 žloutek, 1 lžíce worc...
-
Čína zase jinak a rychle
Suroviny: 5 kuřecích řízků, 2 lžíce solamylu (brambor. škrob), půl lahvičky sójové omáčky, olej a pórek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.