Grilovaný/pečený hermelín s fíky a medem
Rychle hotové a velmi efektní…
Ingredience
- hermelíny
- fíky
- med
- rukola nebo jiný listový salát
Postup:
- Hermelíny zabalíme do alobalu a dáme buď pod gril, nebo na plechu do trouby a krátce pečeme.
- Na talířky rozdělíme rukolu, na ni položíme rozpečený sýr, pokapeme medem a obložíme omytými a rozkrojenými fíky.
- Podáváme s kouskem pečiva nebo s nasucho opečenými toasty.
Související
-
Hermelín s pestem ve slanině
Sýry jsou skvělým způsobem, jak do těla dostat bílkoviny a vápník. Takový plísňový sýr kulatého tvaru se výborně servíruje, když víme, jak se k němu zachovat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.