„Svejžužu“ aneb další „čína po česku“
Suroviny: 30-40 dkg libového vepřového masa, 2 lžičky solamylu, 2 lžičky karí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 žloutek, 1 lžíce worcesteru, 2 lžíce vody, olej na opečení a petrželka.
Postup: Cibuli nakrájíme najemno a v míse smícháme s tvarohem, rozmačkanými olejovkami a majolkou, podle chuti dosolíme a zakapeme citronem.
Dobrou chuť vám přeje Milena Pospíchalová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.