Uzená polévka
Při vaření uzeného masa bývá zvykem po prvním varu vodu slít a zalít maso novou vodou a dovařit. Uzený vývar je dobrým základem pro polévky.
Ingredience
- 1 litr uzeného vývaru
- 1-2 kedlubny (můžeme kombinovat i více druhů zeleniny – mrkev, celer…)
- hrst krupek
- pórek
- zelená petrželka
- případně sůl, není-li vývar dost slaný
Postup:
- Do vývaru vhodíme na kostičky nakrájený kedluben, přivedeme k varu a po chvíli přidáme propláchnuté krupky. Vaříme skoro do měkka.
- Přidáme trochu nakrájené bílé i zelené části pórku a krátce povaříme.
- Na talíři doplníme nakrájeným uzeným masem a zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka