Uzená polévka s čirokem

Čirok je obilovina, mele se z něj mouka, ale můžete ho použít také jako rýži nebo kroupy. Výhodou je, že neobsahuje lepek. 

Ingredience
  • 1 litr vývaru z uzeného masa
  • šálek čiroku
  • 1-2 mrkve
  • 1-2 petržele
  • zelená petrželka

Postup:

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme a vložíme do vývaru. Hned přidáme i propláchnutý čirok a uvaříme.
  2. Na talíři polévku doplníme kousky uzeného masa a sekanou zelenou petrželkou. Uzený vývar je sám o sobě slaný, většinou není potřeba dosolovat.

Související

  • Čirok s houbami

    Čirok je obilovina bez lepku a dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou. Na světě se ho pěstuje skoro 64 milionů tun, nejvíc ho snědí v Indii a Nigérii.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.